Posted on: 6 February 2017 Posted by: luciekaisala@hotmail.com Comments: 0

Voor 2k17 heb ik op fashion gebied een drastische beslissing genomen : ik heb besloten om een jaar lang niet mee te doen aan fast fashion.  Om 360 dagen, en misschien langer?,  geen kleren meer te kopen die uit de grote winkelketens komen. Geen must-haves, last trends, of it-girlsstuff voor me. Overboord met de opgelegde regels en idealen, stop met het uniform gedrag, genoeg met de brainwashing! Dit jaar,  ga ik voor een hard core detox kuur, met op het menu slechts mijn visie, skills en instinct.

” It’s  all about me, myself and I”

Fast fashion is in de allereerste plaats nooit mijn dada geweest. Niets meer irritant dan iemand tegen te komen op straat met hetzelfde outfit. Persoonlijk heb ik het liever underground, origineel, uniek, vandaar dat ik ook altijd mijn heil heb gevonden in thrift stores. Niet alleen is de kwaliteit veel beter, maar is het bovendien exceptioneel. Gegarandeerd dat wanneer je een vintage item op de kop tikt, je die ook nergens anders zult vinden, geweldig gevoel toch? Het gevoel dat je uniek bent, want dat ben je nu ook.

via GIPHY

Fast Fashion spreekt me niet aan omdat het te toegankelijk is, maar ook omdat ik niet sta achter de manier van hoe het vervaardigd wordt: snel en goedkoop! Niet alleen zijn de makers ervan de meeste gedupeerden, bovendien krijgt het milieu er flink van langs. Wist je bijvoorbeeld dat er voor één t-shirt  al 2.700 liter water nodig is? Dus tja, met die informatie in mijn achterhoofd, is mijn keuze vlug gemaakt: thanks, but no thanks!

“Wat ga je dan doen, een jaar lang dezelfde kleren dragen ?

  1. Neen hoor, er zijn genoeg alternatieven, zoals bijvoorbeeld de tweedehandszaken. Denk aan  Episode , Think Twice … 
  2. Of als je handig bent met een naaimachine, wat mijn geval is, kan je ook uw eigen creaties ontwerpen. Via communities zoals Burda kan je aan patronen of tutorials geraken. Pinterest doet dat ook niet slecht!
  3. Fair Trade / Ik koop Belgisch is ook een optie voor als je het financieel goed stelt. 
  4. Oplappen in plaats van weg te gooien, wordt vrij onderschat. Met boro, is niet alleen uw kledingstuk gefixt, het oogt ook veel cooler! Een techniek die ik dankzij mijn modelessen heb ontdekt en meer dan ooit toepas.

 

20161231_131510Er zullen waarschijnlijk nog meer manieren zijn, maar die zal ik al doende wel ondervinden, ondertussen stel ik me hiermee tevreden. Tevreden met wie ik ben, wat dat ik heb en wat dat ik kan. Een modebewuste vrouw die het verschil wil maken en gelooft in FASHIONREVOLUTION.

“You may say I’m dreamer, but I am not the only one…”

Leave a Comment